Yves Trémorin

De sable aux enfants d'or

Van 18.02.2017 tot 21.05.2017

Drink aangeboden in aanwezigheid van de kunstenaar op zaterdag 18.02.2017 om 19:00 (Diner op reservatie).

Yves Trémorin

Yves Trémorin fotografeert zijn naasten, voedsel en beesten, speelgoed, het geslacht of urine … Hij bekijkt van dichtbij de nog vochtige wimpers van een doodgeboren kalf, het paarsige vlees van een ontveld konijn, nagels en rimpels, schuim of de verkleurde dode huid van lippen. Hij maakt er tableaus van, in de theatrale betekenis van het woord: hij schort de actie op en snijdt weg wat onze aandacht zou kunnen afleiden van een realiteit die sluimert onder de meest intense en ruwe aspecten. 

Uniforme achtergronden, meestal zwart, full frame…Het licht isoleert en verheerlijkt de oppervlakten en de plooien van lichamen en objecten waarvan de aanwezigheid ons dichterbij het gruwelijke brengt. De onderwerpen gefotografeerd door Trémorin, zijn nooit grotesk of obsceen en maken steeds indruk met hun holistische lijvigheid. Ze zijn de dragers van meer dan zichzelf. 

B. Dusart.
Yves Trémorin

 

BIO


Geboren in 1959 in Rennes. Yves Trémorin nastreven studies Wiskunde aan de Universiteit van Rennes I. Met "Cette femme-là" in 1983, zet hij de hoofsassen van zijn werk : opgevoerd in een rigoureuze apparaat, gebruik van het medium in zijn eigen specificiteit, bezig met zijn familie en zijn omgeving, intieme visie en close-up, bijna wetenschappelijke objectiviteit. Hij is een van de oprichters van de "Noir Limite" 1986-1991 groep. Na wij werken uitsluitend in video "We Others" (1996 -1999), keerde hij terug naar de fotografie en intersse om digitale beelden verkregen met een elektronenmicroscoop Evenzo vermenigvuldigt de omroepmedia de beelden rond zijn favoriete thema's.

 

http://ddab.org/fr/oeuvres/TREMORIN